Laga underbara plättar med rivet äpple, passar såväl till frukosten som till mellanmålet. Plättar går också bra att äta kalla och är utmärkt matsäcksmat. Variera med andra frukter som t.ex. banan och päron. Byt bara ut antalet äpplen mot motsvarande antal bananer eller päron.
FÖRBEREDELSER: 15 MINUTER – TILLAGNING: 30 MINUTER
CIRKA 10 SMÅ PLÄTTAR
INGREDIENSER:
1,5 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 små äpplen
1 1/2 tsk kanel eller kardemumma
3 ägg
1 dl valfri mjölk
Kokosolja eller smör till stekning
GÖR SÅ HÄR:
- Mixa havregrynen med en mixer i en bunke.
- Skala och riv äpplet grovt.
- Tillsätt resten av ingredienserna och de rivna äpplena i havremjölet. Vispa ihop till en smet.
- Stek små plättar (cirka 1/2 dl smet per plätt) på medelvärme. Stek i cirka 3-4 minuter på varje sida.