Rostad müsli som är god med yoghurt, kvarg, fil osv. Frukt är gott till också som tärnad kiwi, äpple, apelsin, banan m.m. Receptet kan dubblas om du vill ha en stor sats. Förvaras i några veckor i lufttät burk.
FÖRBEREDELSER: 10 MINUTER – TILLAGNING: 60 MINUTER
1 PLÅT
INGREDIENSER:
1 dl kokosflingor
1 dl pumpafrön
1 dl grovhackade nötter (t.ex. mandlar, hasselnötter, valnötter)
1 dl hela linfrön
1dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl havregryn eller rågflingor
1 msk kanel
1 dl vatten
1/2 dl smält kokosolja
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Bred ut blandningen på en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Sätt in mitt i ugnen och rosta müslin torr i ca 60 minuter, rör om då och då och bryt söner klumpar. Passa så den inte bränns – det går olika fort i olika ugnar.
- Låt svalna och förvara i burk med lock.