Här kommer ett enkelt recept på laxbiffar som går hem hos alla, särskilt hos barn. De är lättätna och har en härlig smak som passar bra till klyftpotatis och en örtig kall sås eller varför inte en morotstzatziki.
FÖRBEREDELSER: 15 MINUTER – TILLAGNING: 20 MINUTER
4 PORTIONER
INGREDIENSER:
400-500 g laxfiléer
Ca 5 cm purjolök
1/3 paket fetaost (cirka 50 g)
Saft från en halv citron
1 ägg
1 tsk persilade
1 msk persilja
2 tsk dill
1 tsk salt/örtsalt
Smör att steka i
GÖR SÅ HÄR:
- Tina laxen om den är frusen. Dela laxen i bitar och skär upp purjolöken.
- Lägg laxen och purjolök i en matberedare. Tillsätt fetaost, knäck i ägget, citronsaft och alla kryddor och mixa samman allt, smaka av med salt och mer kryddor om så behövs.
- Forma ca 8 biffar, smeten är ganska kladdiga så det är nästan smidigast att lägg ner en klick smet i stekpannan och platta till biffarna där.
- Stek biffarna i smör i en stekpanna, cirka 3-4 minuter på varje sida på medelvärme, det går ganska fort så det är lätt att dom blir för torra om de steks för länge.