Bananvåfflor är perfekt som frukost eller mellanmål när man vill lyxa till det lite extra och inte har allt för bråttom iväg på morgonen. Dessa matiga våfflor med banan, keso och havregryn är lite mer näringsrika och mättande än ”vanliga” våfflor.
FÖRBEREDELSER: 10 MINUTER – TILLAGNING: 15 MINUTER
6 STYCKEN
INGREDIENSER:
2 stora bananer
4 ägg
1 dl keso (alt. mjölk)
1 dl havregryn
1/2 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
Kokosolja eller smör till gräddning
GÖR SÅ HÄR:
- Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
- Hetta upp våffeljärnet.
- Lägg i en klick kokosolja eller smör i våffeljärnet och smörj den första laggen.
- Grädda våfflorna gyllene 2-3 minuter.
- Servera förslagsvis med en klick vispad grädde eller tjock yoghurt, färska bär och/eller skivad banan och lite hackade nötter.