Detta här är ett gott och enkelt recept på näringsrika och hälsosamma chokladbollar utan socker. Den söta smaken kommer från dadlarna! Om man inte vill använda kokosolja kan man byta ut det mot smör.
FÖRBEREDELSER: 10 MINUTER – TILLAGNING: 30 MINUTER
CA 20 STYCKEN
INGREDIENSER:
16 st dadlar
2-3 msk kakao
4 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl kokosolja
3-4 msk kaffe (eller vatten)
GARNERING
Kokosflingor
GÖR SÅ HÄR:
- Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
- Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixer eller matberedare.
- Tillsätt kakao, kokos, kokosolja och kaffe lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe.
- Gör bollar av smeten och rulla dem i kokosflingor. Förvara i kylen (håller ca 5-7 dagar) eller frys in dem och ta fram vid behov.