Glass varje dag? Inga problem om den är gjord på bra råvaror. Glassen är både frisk, fräsch och ljuvlig. Det går bra att använda frysta jordgubbar från butiken, men på sommaren kan du passa på att frysa in färska jordgubbar för de har bättre smak än frysta. Men på vintern funkar de frysta kanon! Se även till att alltid ha ett gäng skivade frysta bananer i frysen, så du är redo när suget sätter in!
TILLAGNING: 10 MINUTER
2 PORTIONER
INGREDIENSER:
200 g halvtinade jordgubbar
1/2 – 1 fryst banan som fått tina lite
1 krm äkta vaniljpulver (frivilligt)
1 dl valfri naturell yoghurt, tex. turkisk eller grekisk eller kokosmjölk för mejerifri glass
Nötter och färska bär till topping
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg alla ingredienser i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mera yoghurt gör glassen något krämigare.
- Mixa alla ingredienser till en slät smet. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolie om du fryser in den.
- Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!