En fluffig, saftig och välsmakande morotskaka med en krämig glasyr. Väl värd att prova!
FÖRBEREDELSER: 15 MINUTER – TILLAGNING: 30-40 MINUTER
10-12 BITAR
INGREDIENSER:
200 g urkärnade dadlar
2 morötter
3 ägg
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosolja
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 krm salt
FROSTING:
200 g naturell färskost/philadelphiaost
100 g smör
0,5 dl valfri sötning
Rivet skal från 1 citron
1,5 msk citronsaft
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa dadlarna och äggen med stavmixer eller i en matberedare.
- Skala och riv morötterna fint.
- Tillsätt morötter och de övriga ingredienserna i äggen och dadlarna och mixa till välblandat.
- Klä en form med bakplåtspapper och fyll med smeten och grädda i cirka 30-40 minuter.
- FROSTING: Smält smöret. Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp. Vispa i smöret.
- När kakan svalnat, klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.