Dessa muffins är superenkla att göra, funkar både som fika, mellanmål eller efterrätt. Desto mognare bananer desto sötare muffins dessutom, vilket gör att du kan utesluta honungen om du vill.
FÖRBEREDELSER: 10 MINUTER – TILLAGNING: 20 MINUTER
6 STYCKEN
INGREDIENSER:
2 mogna bananer
2 ägg
1,5 dl havregryn eller 2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
3 msk kvarg/fet yoghurt
1 msk kokosolja
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 msk honung
Hackad mörk choklad att ha på toppen (valfritt)
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala bananerna och kör i matberedare med resten av ingredienserna.
- Häll upp i muffinsformar, toppa med hackad choklad om du vill.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.