En vegetarisk lasagne med spenat och keso, underbart god och mättande som passar perfekt som vardagsmat. Gör en stor laddning och ta med i lunchlådan till nästa dag.
FÖRBEREDELSER: 40 MINUTER – TILLAGNING: 30 MINUTER
4 PORTIONER
INGREDIENSER:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora morötter
2 burkar krossade tomater
Cirka 70 g färsk spenat
500 g keso
1 dl okokta röda linser
12 lasagneplattor (godast med färska=
2 msk grönsaksfond
1 msk basilika
1 msk oregano
1 msk persilja
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk salt eller örtsalt
1 krm svartpeppar
Ost, t.ex. feta eller någon annan smakrik ost
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök, grovriv morötterna. Fräs detta i smör eller olja några minuter i en stekpanna, tillsätt sedan de röda linserna, fonden, kryddorna och de krossade tomaterna, späd med lite vatten och låt puttra cirka 15 minuter, linserna ska bli genomkokta.
- Ta från värmen och börja med att hälla tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. Lägg sedan på ett lager med lasagneplattor och lägg på 1/3 av keson och en 1/3 av spenaten. Fortsätt sedan varva och avsluta med ett lager tomatsås som toppas med riven ost.
- Tillaga mitt i ugnen cirka 30 minuter.