En snabb, enkel och smakrik kycklinggryta med blomkål. Servera den förslagsvis med ris.
FÖRBEREDELSER: 10 MINUTER – TILLAGNING: 20 MINUTER
4 PORTIONER
INGREDIENSER:
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 röd paprika
1 msk curry
1 msk paprikapulver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
450 g blomkål
3 dl kokosmjölk eller grädde (”vanlig” grädde funkar också)
Salt och peppar efter smak
50 ml färsk persilja (valfritt)
Smör eller kokosolja till stekning
GÖR SÅ HÄR:
- Strimla kycklingen och skär blomkålen och paprika i mindre bitar.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp kokosolja eller smör i en gryta eller wok. Tillsätt curry, paprikapulver, ingefära, lök och vitlök och låt fräsa ihop någon minut.
- Lägg i kycklingen, salta och peppra. Stek i ca 5 minuter innan du tillsätter blomkål och paprika. Bryn grönsakerna tillsammans med kycklingen i ytterligare några minuter.
- Häll i kokosmjölken och låt grytan småputtra i några minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Garnera med färsk hackad persilja.