En äppelpaj går alltid hem. Det är enkelt, går snabbt att baka och smakar underbart. Det går också bra att använda andra frukter och bär i pajen om man vill det. Vill du göra pajen helt glutenfri, tänk bara på att använda glutenfria havregryn. Servera med vispad grädde, kokosgrädde eller hemmagjord vaniljsås.
FÖRBERDELSER: 15 MINUTER – TILLAGNING: 25-30 MINUTER
10-12 PORTIONER
INGREDIENSER:
5-6 äpplen beroende på storlek
1 dl havregryn (glutenfria)
1 dl mandelmjöl eller havremjöl
0,5 dl kokosflingor
100 g smör (byt mot 70 g kokosolja om du vill ha pajen mejerifri)
1 msk kanel
2 msk kokossocker eller 4 msk flytande honung
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra en pajform med smör eller kokosolja.
- Skala eventuellt äpplena och skiva dem. Blanda dem i en skål med kokossocker eller honung och kanel och lägg dem i pajformen.
- Blanda rumsvarmt smör eller kokosolja, havregryn, mandelmjöl/havremjöl, kokosflingor och salt till en smulig massa.
- Fördela smuldegen över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen, cirka 25-30 minuter, tills den fått fin färg.