Viss kan man äta kaka till kaffet även till vardags. Särskilt när den innehåller bra saker som mättar och ger energi.
FÖRBEREDELSER: 30 MINUTER – TILLAGNING: 20 MINUTER
15-20 BITAR
INGREDIENSER:
75 g mandel
4 dl havregryn
1 paket vita bönor (ca 230 g avrunnen vikt)
1 banan
5 ägg
4 dl valfri mjölk
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
150 g bär (t.ex. hallon och blåbär)
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka mandeln i en matberedare. Tillsätt havregrynen och mixa fint.
- Skölj bönorna, tillsätt dem och mixa ytterligare. Tillsätt ägg, banan, mjölk, bakpulver och fiberhusk och mixa ytterligare..
- Låt mixen stå ca 5-10 minuter.
- Häll smeten i en form (ca 20 x 30 cm). Lägg bären ovanpå och tryck till lite lätt så att de kommer ner lite i smeten.
- Grädda i ca 20 minuter.