När du vill bjuda på något riktigt gott, dessutom är den enkel att göra! Kakan blir godast när den fått stå kallt före servering. Serveras förslagsvis med vispad grädde och/eller frukt och bär och några chokladknappar som topping (frivilligt). Serveras med fördel till kaffe.
FÖRBEREDELSER: 20 MINUTER – TILLAGNINGSTID: 20 MINUTER
8-12 PORTIONER
INGREDIENSER:
1 paket förkokta svarta bönor, cirka 290 g
10 urkärnade färska dadlar
2 ägg
1 dl kallpressad kokosolja
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad (minst 70 %)
3-4 msk honung
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna ordentligt och mixa dessa med dadlarna till en jämn smet.
- Smält chokladen tillsammans med kokosolja över ett vattenbad. Vispa ägg och tillsätt den smälta chokladen.
- Rör ner kakao, honung, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet.
- Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten, alternativt en springform med löstagbara kanter (blir då väldigt låg).
- Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
- Brownien är ganska kladdig när du tar ut den och behöver stå en stund i kylen. Smakar bäst dagen efter.