Hemmagjorda chickennuggets är en helt annan sak än färdigköpta. Supergoda som serveras med dippsås och förslagsvis med klyftpotatis.
FÖRBEREDELSER: 20 MINUTER – TILLAGNING: 20 MINUTER
4 PORTIONER
INGREDIENSER:
3-4 kycklingfiléer (ca 500 g)
3-3,5 dl mandelmjöl
1 tsk salt
1/2 chilipulver
1/2 tsk vitlökspulver
2 ägg
DIPPSÅS:
1 dl ketchup eller chilisås
1 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
1 tsk curry
En nypa salt
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mandelmjöl och kryddorna, denna kryddblandning är ganska mild, så vill du ha starkare, dubbla kryddningen.
- Blanda sedan ihop äggen i en separat skål.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll på olivolja ovanpå.
- Skär kycklingfiléerna i nuggetsbitar och doppa dem i äggblandningen. Låt rinna av innan du täcker dem med mandelblandningen.
- Lägg på plåten och repetera tills alla nuggets är färdiga.
- Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Ta sedan ut och vänd nuggetsen försiktigt och ställ in dem i 10 minuter till.
- Dippsås: Blanda alla ingredienser, klart!