Köttfärsrätter går snabbt och är enkelt. Det här en perfekt rätt att ha i en matlåda dessutom. Servera förslagsvis med ris eller blomkålsris och en sallad och en klick guacamole.
FÖRBEREDELSER: 15 MINUTER – TILLAGNING: 10 MINUTER
4 PORTIONER
INGREDIENSER:
1 gul lök
500 g valfri färs, blandfärs, nötfärs eller liknande
1 stor vitlöksklyfta
250 ml kokosmjölk
1 msk tomatpuré
Drygt 1 tsk herbamare (örtsalt)
1-1,5 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek gyllenen i smör eller kokosolja.
- Tillsätt färsen och bryn den gyllene.
- Tillsätt resterande ingredienser. Låt puttra ca 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.