Här kommer en favorit som kan ändras och ordnas efter tycke och smak. Köttfärsen kan bytas ut mot kyckling, kryddor kan tillföras och uteslutas. Har man köttfärssås över sen någon annan dag, blir det här perfekt för att få till en helt annan måltid.
FÖRBEREDELSER: 30 MINUTER – TILLAGNING: 40 MINUTER
4 PORTIONER
INGREDIENSER:
500 g nötfärs
3 st sötpotatisar (ca 700 gram)
2 dl kokosmjölk
400 gram krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver (eller chili för hetare smak)
1 msk torkad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Eventuellt riven valfri ost
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva sötpotatisen tunt.
- Skala och hacka lök och vitlök. fräs i någon minut i en stor gryta eller stekpanna med höga kanter.
- Tillsätt färsen och fortsätt bryn, tillsätt paprikapulver (chili), timjan, persilja, salt, peppar och krossade tomater.
- Rör om och låt koka ihop i cirka 10 minuter.
- Tillsätt kokosmjölken och smaka av, tillsätt mer kryddor om så behövs.
- Vänd försiktigt ner den skivade sötpotatisen och låt koka ytterligare någon minut.
- Häll över i en ugnssäker form. Strö över ost om man vill.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter tills sötpotatisen blivit mjuk och gratängen fått lite färg.